Pacijent, ugrožena kategorija društva

VIDEO K9: Zdravstveni sistem u Srbiji opterećen je brojnim problemima, ali za održavanje higijene u zdravstvenim ustanovama i ljubaznost prema pacijentima nisu petrebna velika finansijska sredstva, rekla je Sonja Hadži Borjanović, zastupnica Udruženje za zaštitu prava pacijenata na savesno lečenje Help u emisiji Otvoreni ekran.

498

Udruženje za zaštitu prava pacijenata na savesno lečenje Help je, prema njenim rečima, jedino na teritoriji Srbije u ovoj oblasti, osnovano sa prevashodnim ciljem da što veći broj građana upoznaju sa njihovim pravima predviđenim Zakonom o pravima pacijenata i Zakonom o zdravstvenoj zaštititi.

“Pre svega je osnovno pravo da svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu bez ikakvih uslova, da ona mora biti pružena svkom građaninu, naravno, ukoliko su to u mogućnosti u datom trenutku, te da se prema svkom čoveku onaj koji mu pruža zdravstvenu zaštitu mora ponašati dostojno čoveka”, navela je Hadži Borjanović.

Bez obzira na stanje u kojem se naše zdravstvo danas nalazi, manjak zdravstvenih radnika i lekara zbog njihovog odlaska u inostranstvo, zapuštenost pojedinih zdravstvenih ustanova, nedostatak aparata i finansijskih problema kojim je zdravstvo u Srbiji opterećeno, prema rečima Hadži Borjanović, ima dosta toga što ne zavisi od ovih problema.

Postoje mehanizmi za unapređenje stanja u oblasti zaštite prava pacijenata, ali ih država, smatra ona, ne koristi ni tamo gde može.

“Pre svega se to odnosi na epidemiološko-higijenske uslove u bolnicama i, inače, medicinskim ustanovama, naročito gde su pacijenti hospitalizovani. Tu, što smo mogli da primetimo, ne trebaju neka silna finansijska sredstva da bi bolnicu očistili kako bi pacijenti bili u čistim sobama, sa čistom posteljinom, da su toaleti očišćeni i oprani, a ne da haraju bolničke infekcije upravo zbog nepostojanja elementarnih uslova higijene. Za to mora neko da odgovara”, kazala je ona.

Na sledećem mestu je, kako je istakla, neljubaznost prema pacijentima koji se mogu smatrati ugroženom kategorijom stanovništva.

“Svako ko je bolestan, on je zaista jadan. On zavisi od svoje uže rodbine koja mora da ga trpi, a nije mu lako, a da ne kažem u kojoj meri zavisi od toga ko mu i kakvu medicinsku uslugu pruža. Biti, jednostavno, pristojan, ne može da se ponaša tako da ponižava tog bolesnika. U svom životu sam samo dva puta bila u bolnici. Jednom sam prenoćila i doživela sam da me neko psihički zlostavlja. Drugi put isto”, rekla je Hadži Borjanović.

Nedopustivo veliki je broj građana koji se Udruženju Help javljaju i zbog sumnje na nesavesno lečenje i potom odsustvo odgovornosti i o tome se, zaključila je Hadži Borjanović, mora javno govoriti, a postoje i pravna sredstva i procedure koje treba sprovesti kako bi Ministarstvo zdravlja i ostale nadležne strukture shvatili da moraju da preduzmu ozbiljne mere.

Kompletnu emosiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.