Ozelenjavanje grada korak po korak

VIDEO K9: Radovi na ozelenjavanju gradskih površina koje su radnici Gradskog zelenila započeli pre poslednjeg snežnog talasa, biće nastavljeni čim to vremenski uslovi dozvole, kažu u ovom preduzeću. Na red su stigli projekti za uređenje Avijatičarskog naselja i Nove Detelinare.

0
344

U Gradskom zelenilu su, kažu svesni da je Novi Sad ispod evropskog proseka po procentu ozelenjenosti urbanih površina.

Stoga će radnici ovog javno-komunalnog preduzeća sa prvom promenom vremena izaći na teren sa dva velika nova projekta ozeljenjavanja grada.

“Prvi projekat podrazumeva radove na Avijatičarskom naselju, to je površina između Avijatičarske ulice, Rumenačkog puta, Oblačića rada i Pančevačke. Prvo se radi obaranje bolesnih i prestarelih stabala, kao i orezivanje. Posle toga sledi sadnja 47 novih stabala, to su uglavnom sve lišćari, rekonstrukcija travnjaka, a ovaj deo grada dobiće i cvetnu rundelu. Postavićemo i šest parkovskih klupa koje su izrađene u našoj radionici”, rekao je Ivan Nožinić, portparol JKP Gradsko zelenilo.

Pored Avijatičarskog naselja, ozeljenjavanje očekuje i deo grada sa najmanjom stopom zelenila, Novu Detelinaru, poručuje Nožinić.

“U pitanju je projekat koji obuhvata rekonstrukciju i očuvanje zelenila na potezu između ulica Veselina Masleša i Janka Čmelik. Ovaj deo grada biće bogatiji za 152 nova stabla, biće obnovljeni naravno travnjaci i poseđeno dostra ukrasnog šiblja”, naveo je Nožinić.

Ovo su, podsetio je Nožinić, samo dva od brojnih projekata planiranih na uređenju i ozelenjavanju gradskih površina u ovoj godini, koji bi, korak po korak, trebalo da pomogne Novom Sadu da se u što većem procentu oslobodi betonskog sivila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.