OVK pred licem pravde?

VIDEO K9: Specijalni sud za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova morao je mnogo ranije da pribavi dokaze za zločine koji su počinjeni, jer će mnogi zločinci sa Kosova ostati nekažnjeni, izjavio je penzionisani pukovnik JNA Veselin Šljivančanin.

90

Mandat Specijalnog suda za ratne zločine OVK trajaće sve dok Savet EU ne obavesti kosovsku vladu da su svi postupci i istrage završeni, tako da formalno ne postoji potreba da se produžuje mandat tom organu, poručili su iz Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Da li će Specijalni sud ispuniti svoje postojanje ili će se sve završiti samo na istragama, glasilo je pitanje koje smo uputili penzionisanom pukovniku JNA Veselinu Šljivančaninu.

Zvaničnici Specijalnog suda su podsetili da njihov mandat nije vremenski ograničen, a to se odnosi i na Specijalno tužilaštvo.

Ono međutim, do sada nije podiglo nijednu optužnicu, iako je više od dve stotine pedest osoba saslušano u svojstvu svedoka ili osumnjičenih, većinom iz redova OVK. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.