Ovih dana pecanje opasno

VIDEO K9: Pecanje u hladnim danima je vrhunac zimskog sportskog ribolova. Oni koji još nisu doživeli sličnu avanturu, priznaće da je pravi izazov provesti sate i sate na zaleđenoj obali, ali da li i koliko je opasno pecati na zaleđenoj vodi i u debelom minusu saznali smo od predsednika Ribolovačkog saveza Vojvodine Dušana Jovanovića.

0
684

“Ima retkih sporadičnih pojava ribolovaca na ribolovnim vodama, reke su zaleđene, prijobalje je prepuno leda, riba se povukla na sredinu reke, a do sredine reke ne možemo da zabacimo sa obale, a ekstremno loša odluka bi bila da neko sedne u čamac i da se vozi u tim santama. To nije preporučljivo i ja, kao predsednik ribolovaca Vojvodine, preporučujem da ribolovci malo sada uživaju kod kuće, da gledaju te emisije, lov, ribolov”, rekao je Jovanović.

S obzirom da je zima i da su reke u potpunosti zaleđene, ribolovaca je manje na rekama nego inače, ali ipak postoje i oni kojima godišnje doba ne smeta kako bi sebi priuštili to zadovoljstvo. Na zaleđenim rekama može se videti ribolovac koji uporno čeka poneki ulov, iako je debeli minus napolju.

Jovanović podseća da je Ribolovački savez pre izvesnog vremena podneo peticiju za ukidanje privrednog ribolova.

“Ono što je interesantno, mogu da javim našim kolegama ribolovcima, konačno smo dobili prijem u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine u Beogradu i peticija koju su ribolovci potpisivali tokom prošle godine je konačno predata nadležnima. Oni su uzeli ozbiljno to u razmatranje, a peticija je bila peticija ribolovaca za ukidanje privrednog ribolova”, naveo je Jovanović.

Peticiju za ukidanje privrednog ribolova potpisalo je oko 3.770 ribolovaca, a trenutno ima 600 prijavljenih od kojih 300 aktivno peca sa mrežom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.