Ove godine prodaja socijalnih stanova

VIDEO K9: Stanovi socijalne podrške u Kisačkoj ulici privode se kraju, građevinski radovi su završeni i sledi priključivanje na komunalnu infrastrukturu. Neophodno je i da Grad, po konstituisanju vlasti, odredi komisiju koja će se baviti ovim pitanjem i da se raspiše konkurs, kažu u Stambenoj agenciji Novog Sada.

493

Završena je izgradnja 35 stanova socijalne podrške površine od 35 do 70 kvadrata, a u narednom periodu Grad treba da odredi komisiju za raspodelu stanova.

Cena kvadrata još uvek nije poznata, ali najverovatnije će biti ispod 800 evra, smatra Ratko Rogan, direktor Stambene agencije Grada Novog Sada.

“Mi smo imali mandat da tu zgradu napravimo u ime Grada. To smo i uradili i obavestili smo gradske strukture da je zgrada gotova, Sad, zbog izbora koji su se desili u međuvremenu i konstituisanja nove Skupštine, očekujem u narednih mesec dana da će biti formirana ta komisija i da će se krenuti sa izradom Pravilnika na osnovu kojih će vršiti bodovanjje zainteresovanih porodica za raspodelu tih stanova”, kazao je Rogan.

Svi koji žele da konkurišu za kupovinu stanova socijalne podrške moraće sačekati da bude raspisan zvanični konkurs, kažu u Stambenoj agenciji Grada, a do tada mogu da se informišu na sajtu agencije. Pravo na konkurs, u zavisnosti od kvadrature, imaće oni čije domaćinstvo ima od jednog do četiri i više članova.

“Prvi i osnovni uslov je da ta porodica nema adekvatan stan u vlasništvu. Kada kažem adekvatan, znači da, ukoliko četvoročlana porodica ima u vlasništvu garsonjeru ili jednosoban stan, smatra se da može tu garsonjeru da proda i da plati učešće za veći stan i da iskoristi to svoje pravo za neprofitnu kupovinu stana i reši svoj stambeni problem”, naveo je Rogan.

Rogan je podsetio da je u planu izgradnja još jedne zgrade u ulici Momčila Tapavice na Novom naselju, koja će biti prva u nizu lamela koje bi imale oko 160 stanova. Za početak je potrebno prikupiti dozvole, što znači da izgradnja najverovatnije neće početi u ovoj kalendarskoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.