Otvoreno o mentalnom zdravlju zaposlenih

VIDEO K9: Uprkos tome što je radno okruženje jedan od najčešćih izvora problema sa mentalnim zdravljem, nema otvoreng dijaloga o očuvanju mentalnog zdravlja na poslu.

0
47

Zaposleni u Srbiji nemaju odgovarajuću podršku na poslu kada osete tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem pokazalo je istraživanje koje je Centar za pružanje emotivne podrške i prevenciju samoubistva “Srce” iz Novog Sada sprovelo u okviru projekta “Otporni i odgovorni”, a u kojem je više od polovine ispitanika ocenilo podršku koju mogu da dobiju u radnom okruženju ocenom 1, na skali od 1 do 5.

Ovo je samo jedan od brojnih poražavajućih rezultata ovog istraživanja predstavljenog u petak na završnoj konferenciji projekta održanoj pod nazivom Otvoreni dijalog o zaštiti mentalnog zdravlja zaposlenih, rekla je Tanja Bokun, rukovoditeljka istraživanja Centra Srce.

Iako je radno okruženje jedan od najčešćih izvora problema sa mentalnim zdravljem, nedostaje otvoren dijalog o očuvanju mentalnog zdravlja na poslu, naprotiv, kako je rečeno, ljudi su slabo informisani o značaju mentalne higijene, važnosti otvorenog razgovora i emotivne podrške, dok im je i psihološka pomoć slabo dostupna.

Ovaj fenomen učesnici panela pokušali su da osvetle iz različitih aspekata, a opšta je ocena da je neophodno pojačati aktivnosti svih aktera prvenstveno u oblasti prevencije.

Jovan Protić iz Međunarodne organizacije rada za Srbiju je podsetio da je ova organizacija uradila, između ostalog, kontrolnu listu za prevenciju stresa na radu sa aplikacijom koja je lako dostupna svim korisnicima te naveo da ih sledeće godine očekuje realizacija velikog projekta podrške inspekciji rada Srbije i Upravi za bezbednost zdravlja na radu.

Narušeno mentalno zdravlje prouzrokuje niz problema u funkcionisanju osobe, direktno utiče na fizičko zdravlje pojedinaca, a posledice trpe i oni u njegovon okruženju, od porodice i prijatelja sve do kolektiva na poslu. Sa druge strane, zanemarivanje mentalnog zdravlja zaposlenih od strane menadžmenta dovodi do drastičnog opadanja kvaliteta rada, a posledično do gubitaka za preduzeće, kroz pad produktivnosti, češće zdravstvene probleme, prekomerno izostajanje sa posla i slično.

Istraživanje koje je predstavljeno Centar Srce sproveo je 100 velikih i srednjih firmi u Vojvodini među 1.700 zaposlenih u poslovnom sektoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.