Otvoreno dečje igralište na Limanu

VIDEO K9: Na Limanu dva danas je otvoreno dečje igralište, rekonstruisano sredstvima Evropske unije. Igralište su otvorili ambasador delegacije EU, ministar sporta i omladine, pomoćnik ministra finansija i član Gradskog veća.

0
299

Novi Sad bogatiji je za još jedno dečje igralište koje je rekonstruisano u okviru projekta vrednog milion i dvesto hiljada evra dobijenih iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije.

Ovim sredstvima planirana je potpuna rekonstrukcija 27 dečjih igrališta u 11 gradova i opština u Srbiji.

“Drage dame i gospodo, ali pre svega draga deco. Ovde smo svi danas zbog vas, zbog vaše bezbednije i lepše igre, zbog vašeg zdravlja, detinjstva i odrastanja. Igrališta su mesta gde se stvaraju i čuvaju prijateljstva, gde upoznajemo sebe i druge”, rekao je Sem Fabrici, ambasador Delegacije EU u Srbiji.

Projekat “Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost dečjih igrališta” kojim upravlja Ministarstvo finansija ima za cilj da pospeši fizičku aktivnost, socijalizaciju, intelektualni i emotivni razvoj dece.  

“Hteo bih da započnem ovo otvaranje rečenicom da su osmeh i sreća dece najbitnija stvar svakom roditelju, a samim tim osmeh i sreća dece u Srbiji su najbitnija stvar naše države. Mesto na kom ćete najčešće čuti smeh i primetiti radost dece upravo su igrališta. Stoga, igrališta su od velikog značaja za decu, jer pružaju podršku njihovom ranom razvoju i predstavljaju vitalnu vezu dece sa prirodom i otvorenim prostorom”, naveo je Marko Jovanović, zamenik ministra finansija.

Pored onog u Ulici 1300 kaplara, dečje igralište u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje na Limanu II je drugo koje je urađeno u našem gradu zahvaljujući sredstvima EU.

“Veliko mi je zadovoljstvo da danas krećemo upravo iz Novog Sada koji je Evropska prestonica mladih i koji čini okosnicu mladih cele Evrope sa ovakvim jednim projektom. Sa projektom koji će dati novu vrednost, ne Novom Sadu, već i deset drugih gradova širom Srbije gde ćemo kroz 27 ovakvih projekata, igrališta, pomoći roditeljima, ali i dati novu vrednost deci da mogu da provode kvalitetnije svoje slobodno vreme”, istakao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Otvaranju igrališta prisusvovali su đaci III2 Osnovne škole “Jovan Popović” za koje je organizovan kviz znanja o EU, a pobednicima su uručeni prigodni pokloni.

Zvaničnici su se složili da prostor za igru treba da bude kako lep, tako i bezbedan za decu, a ovo igralište je, kako ističu, napravljeno prema svim standardima Evropske Unije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.