Otvoreni “Međunarodni dani energetike i investicija”

VIDEO K9: Međunarodni dani energetike i investicija otvoreni su danas u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma i trajaće do 3. novembra.

0
64

Manifestaciju „Međunarodni dani energetike i investicija“ koja će u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma biti održana 2. i 3. novembra, svečano je otvorio gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, koji je tom prilikom naglasio da trenutno nema važnije teme od energetske održivosti s obzirom na globalnu krizu sa kojom je svet suočen.

Novi Sad će, kako je naveo, na ovoj manifestaciji predstaviti dosadašnja i buduća ulaganja u oblasti unapređenja energetske efikasnosti i upotrebe sistema sa obnovljivim izvorima energije, kako u kolektivnoj stanogradnji i porodičnim kućama, tako i u javnim zgradama iz nadležnosti Grada, dok će zainteresovani moći da se informišu na koji način mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje energetske efikasnosti i to za zamenu stolarije, instaliranje kotlova i peći na ekološki prihvatljive energente, kao i za ugradnju toplotnih pumpi, solarnih kolektora i solarnih panela.

Teme koje će biti u fokusu tokom sajamske priredbe su obnovljivi izvori energije, upotreba solarne energije, stanje u vetroindustriji i druga aktuelna pitanja iz oblasti javnih politika, regulative i finansiranja.

Učesnici panela su predstavnici republičkih i pokrajinskih organa, lokalnih samouprava, Agencije za energetiku Republike Srbije, Elektromreže Srbije, USAID projekta “Bolja energija”, Evropske banke za obnovu i razvoj, novosadskog Fakulteta tehničkih nauka, kao i toplana, banki i kompanija iz oblasti energetike.

Pitanja povećanog korišćenja zelene energije i energetske efikasnosti su, kako je ovom prilikom rečeno, najizraženije povezane u pogledu sigurnosti snabdevanja energentima, kao i smanjenju zavisnosti od uvoza.

Među brojnim učesnicima je kompanija AMP Solar sistems Rakovac, koja na Novosaskom sajmu po drugi put predstavlja svoje proizvode i usluge.

Manifestaciju „Međunarodni dani energetike i investicija“ Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Udruženja Obnovlji izvori energije, a Grad partner je Grad Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.