“Otvoreni Balkan” od 2023. godine

VIDEO K9: Zahvaljujući sporazumu potpisanom  juče u Skoplju, između Srbije, Severne Makedonije i Albanije ubuduće neće više biti graničnih kontrola, a rampe bi trebalo da budu podignute 1. januara 2023.

0
59

Dogovor o ukidanju granica između Srbije, Severne Makedonije i Albanije su u Skoplju juče postigli albanski premijer Edi Rama, njegov severnomakedonski kolega Zoran Zaev i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon potpisivanja više sporazuma između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u okviru inicijative “Mini Šengen”, sada pod imenom “Otvoreni Balkan”, predsednik Srbije je u Skoplju izjavio da se “udruživanjem može napraviti neuporedivo više nego kada smo sami”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na forumu u Skoplju poručio da će Srbija biti pouzdan partner i Severnoj Makedoniji i Albaniji na putu daljeg zbližavanja i regionalne stabilnosti za sve građane.

On je naveo da će otvoreni Balkan omogućiti dogovore o popustima za putarine, hotele, restorane, pet do deset odsto, i time će više ljudi biti privučeno da putuje.

Kako je naveo, pored glavnog sporazuma sa Vučićem i Ramom potpisan je i Memorandum o saradnji u borbi protiv prirodnih katastrofa i brzoj reakciji na njih uvek kada to bude potrebno, kao i dokument o brzom protoku robe, koji će, kako je rečeno, značajno su olakšati uvoz i izvoz i otkloniti smetnje u pograničnoj trgovini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.