Otvorene pristupne saobraćajnice novom Žeželjevom mostu

VIDEO K9: Nakon godinu dana od puštanja drumskog saobraćaja na novom železničkom mostu u Novom Sadu danas su puštene u upotrebu i pristupne saobraćajnice ka ovom objektu. Izgrađena su tri kilometra pristupnih saobraćajnica, tri kilometra kanalizacionih cevi, dva kilometra biciklističkih staza, a postavljeno je i osvetljenje.

129

Projekat vredan 4,5 miliona evra koji je finansirala EU priveden je kraju i od danas drumski saobraćaj može nesmetano da funkcioniše sa punim kapacitetom izlaznih i ulaznih pravaca na novom železničkom ili Žeželjevom mostu, kako ga još uvek mnogi zovu.

“U aprilu prošle godine otvorili smo železniči saobraćaj ovde. Zatim je u septembru prošle godine otvoren sam most kao i drumski saobraćaj. A danas završavamo, odnosno svečano otvaramo i poslednji segment ovog velikog kompleksnog projekta koji podrazumeva pristupne puteve i podvožnjak. Ovaj projekat je važan ne samo za Novi Sad, već i za pokrajinu i čitavu zemlju” rekao je Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji.

Na novosadskoj strani Željevog mosta izgrađeno je 618 metara glavnog pravca, odnosno 312 m sa dve kolovozne trake u oba smera i razdelnim ostrvom i 306 metara sa po jednom kolovoznom trakom u oba smera, kao i 670 metara prilaza sa po jednom trakom. U funkciji su, kako je rečeno i pešačke i biciklističke staze u dužini od 950 metara.

“I zato mi je drago da su danas i pristupne saobraćanjice i biciklističke staze završene. Sa jedne i sa druge strane to su tri kilometra pristupnih saobraćajnica kada se sabere, zatim biciklističke staze dva kilometra, tri kilometra kanalizacionih cevi i koliko ja znam i osvetljenje. Naravno, ovo će biti oplemenjeno i izgledaće još lepše, ali je važno da jedan Žeželjev most koji je simbol sigurno Novog Sada dobije sve ono što mu je neophodno da bi ceo projekat bio u potpunosti završen” kazala je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. 

Na petrovaradinskoj strani izgrađeno je 480 metara glavnog pravca (220m sa dve kolovozne trake u jednom smeru i jednom kolovoznom trakom u suporotnom smeru i 260 metara sa po jednom kolovoznom trakom u oba smera) i 1.400 metara prilaza sa po jednom trakom u svakom smeru i kružnom raskrsnicom, te pešačke i biciklističke staze u dužini od kolometar i 200 metara.

Takođe, izgrađen je podvožnjak dug 20 metara namenjen za dvokolosečni saobraćaj i to u okviru rekonstrukcije drugog koloseka pruge Stara Pazova – Novi Sad.

“Kada država završi veliki, za nas značajan projekat oko brze pruge Beograd – Novi Sad, mi ćemo umati kompletno završene sve radove na ovoj građevini. Ova građevina nije prosto samo jedan infrastrukturni poduhvat. Ona za Novi Sad nosi snažnu, snažnu simboliku i Novosađani su zaista punog srca zavoleli novi Žeželjev most. I raduje nas činjenica da imamo ono što nismo imali ni kod starog Žeželjevog mosta, ovako dobro planirane, isprojektovane, izvedene saobraćajnice,” istakao je Vučević.

Planirano je i uređenje čitavog keja na sremskoj strani grada, rekao je Vučević i dodao da se nada da će Novi Sad dobiti još jedan most u okviru izgradnje auto-puta Ruma-Novi Sad

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.