Otvorene ponude za nabavku opreme za Kamenicu 2

VIDEO K9: Nakon skoro godinu dana čekanja, danas su konačno otovrene ponude za nabavku medicinske opreme za Kamencu 2, čime je omogućena nabavka akcelaratora koji se koriste za lečenje obolelih od malignih bolesti. Nabavkom ove opreme liste čekanja na zračnu terapiju mogle bi biti ukinute.

554

Na adresu Uprave za kapitalna ulaganja stiglo je osam ponuda za nabavku linearnih akcelaratora koji će biti smešteni u novom kompleksu Instituta u Kamenici.

Svih osam ponuda danas je javno otvoreno.

 

“Trenutno u Kamenici postoje dva zračna aparata od kojih je jedan star 8 godina, a drugi 11. Zbog smanjenih kapaciteta, i pored danonoćnog rada, liste čekanja su oko dva meseca. Zato su vest o konačnom prikupljanju ponuda za nabavku akceleratora sa radošću dočekali i u Insititutu u Kamenici”, rekao je Nebojša Malenković direktor Uprave za kapitalna ulaganja.

Nabavkom ovih preko potrebnih linearnih akcelaratora koji se koriste u radiološkim terapijama liste čekanja biće ukinute, navode nadležni, podsećajući da je zbog brojnih prigovora ovaj proces prikupljanja ponuda trajao 365 dana. Prema rečima Malenkovića, vodilo se računa o najjeftinijim ponudama, ali i o samim karakteristikama akceleratora.

 

Procenjena vrednost javne nabavke je milijardu i 200 miliona dinara bez PDV-a, a Milenković očekuje da će sve ponude biti pregledane u najskorijem roku i da će prvi ugovori sa najpovoljnijim ponuđačem biti zaključeni do kraja jula meseca.

Podsetimo, u protelih godinu dana koliko je trajao postupak prikupljanja ponuda bilo je devet prigovora i šest zaustavljanja postupka, te su nadležni najavili da će nakon ovoga tražiti izmene odgovarajućih zakona kojima ponuđači trgovci neće moći da stopiraju nabavku medicinske opreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.