Otvorena zgrada “Vega IT Radnički”

VIDEO K9: Nakon završene rekonstrukcije, danas je svečano otvorena zgrada "Vega IT Radnički", nekadašnji Radnički univerzitet, koji je od 2020. godine u vlasništvu firme "Vega Propertis Radnički". Otvaranju je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, bivši gradonačenik Novog Sada.

0
42

U Ulici Vojvođanskih brigada 7 u Novom Sadu, u prisustvu gradonačelnika Milana Đurića zvanično je otvorena zgrada „Vega IT Radnički“, bivši Radnički univerzitet, koju je Vega IT kupila dve decenije nakon što je uništena u požaru 2000. godine.

Svako ko je živeo ili živi u Novom Sadu ne može, a da nema sentiment prema onome što se dešavalo u zgradi Radničkog univerziteta, rekao je bivši gradonačelnik i aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević, koji je naglasio da smo, pre svega, dužni da ne zaboravimo Milicu Prostran, koja je život izgubila u strašnom požaru u aprilu 2000. godine, kao ni sve povređene.

Vlasnik nekadašnjeg Radničkog univerziteta, je firma „Vega Propertis Radnički“ doo, iza koje stoji globalna kompanija „Vega IT“ iz koje u izrazili zadovoljstvo što je baš toj kompaniji pripala čast da restaurira objekat koji je posle 23 godine ponovo postao simbol učenja i inovacija u Novom Sadu.

Prisutni su obišli prizemlje i 13. sprat zgrade na kojoj je obnovljeno i uređeno 6.500 kvadratnih metara čime je nekadašnji Radnički univerzitet dobio potpuno nov i savremen izgled.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.