Otvorena vrata Akademije umetnosti

VIDEO K9: Manifestacija “Nedelja otvorenih vrata” svečano je jutros otvorena na novosadskoj Akademiji umetnosti. Prijem srednjoškolaca upriličen je u Multimedijalnom centru Akademije.

0
350

Vrata Akademije umetnosti uvek su otvorena, a promociju svojih studentskih programa na ovaj način organizuju po drugi put u cilju upoznavanja budućih studenata sa svim onim što Akademija može da im ponudi.

Nakon svečanog dela budući studenti Akademije i svi zainteresovani imali su priliku da se upoznaju i razgovaraju sa profesorima i studentima o prijemnim ispitima, da vide objekte u kojima se realizuje nastava, opremu kojom se ona izvodi i sve ono što prati sam proces nastave.

“Znači, šta se uči, koji zadaci se rade, šta su ispitne obaveze, kako drugi studenti koji su već na Akademiji razmišljaju o studiranju, da im malo taj generacijski proces približimo i objasnimo. Vrlo zanimljivo je i šta će roditelji misliti o tome, ja znam da oni uvek imaju posebnu vrstu opreza kada je u pitanju studiranje na Akademiji umetnosti. Često me zovu neki moji prijatelji sa panikom u glasu ‘moje dete hoće da upiše Akademiju’, ja im objašanjavam da je najvažnije da dete zaista to želi i da je to onda siguran put da ono bude uspešno posle u svojoj profesiji”, rekao je prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti.

Srednjoškolci su dobili i rasporede predavanja na kojima će moći da prisustvuju tokom nedelje, kao i da se konsultuju sa profesorima u vezi sa polaganjem prijemnog ispita.

Akademija umetnosti u Novom Sadu kroz manifestaciju “Nedelja otvorenih vrata” otvara svoja vrata u sva tri objekta – na Petrovaradinskoj tvrđavi, Kosovskoj i u objektu koji se nalazi u ulici Đure Jakšića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.