Otvorena veterinarska klinika na Poljoprivrednom fakultetu

VIDEO K9: Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu dobio je veterinarsku kliniku, koju su juče simboličnim presecanjem vrpce otvorili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica.

0
1598

Nakon 15 godina od kada je osnovan smer za veterinarsku medicinu, studenti Poljoprivrednog fakulteta od sada imaju mogućnost da uz najsavremeniju opremu vežbaju praktična znanja.

Na taj način, istakao je dekan ove visokoobrazovne ustanove, biće moguće i sticanje evropske akreditacije Poljoprivrednog fakulteta u oblasti medicinskih nauka.

“Podsećam, ovaj fakultet, koji izvodi nastavu duže od 6 decenija, pored nastave iz tehničko-tehnološkog polja, ekonomskog polja, od 2000. razvijanastavu iz veterinarske medicine u okviru medicinskog polja. Zato nam je ova poliklinika koja je izgrađena uz podršku Vlade Vojvodine, nešto što nas zaista obavezuje da i u narednom periodu i ostale laboratorije Klinike učinimo na takvom nivou da naši studenti koji dođu da upišu Poljoprivredni fakultet imaju sve ono što od njih tražimo, ne samo teorijska saznanja, nego i značajna praktična saznanja kako bi nakon završenih studija mogli ta saznanja da primene u praksi”, rekao je Tica.

Projekat uređenja Klinike i laboratorije u njenom sklopu koštao je preko 23 miliona dinara, rekao je predsednik Pokrajinske vlade čime je, kako je naveo, pokazana nova politika usmerena na zajedničko investiranje u razvojne elemente na Univerzitetu u Novom Sadu.

“Najvažnija snaga Vojvodine zapravo i leži u naučnim i inovativnim elementima i to je nešto što će narednih godina i decenija činiti okosnicu njene snage. Vojvodina mora da ima mnogo više ambicija, kao što su nekada, pre 15 godina, oni koji su osnovali Departman za veterinarsku medicinu išli sa ambicijama da najbolji veterinarski stručnjaci podstaknu zaštitu i razvoj u ovoj oblasti u Vojvodini”, naveo je, između ostalog, Igor Mirović.

Mirović je najavio da će novootvorena klinika imati i sopstvene prihode, što znači da nije samo reč o ulaganju namenjenom edukativnom ili naučno-nastavnom programu, već o projektu koji će biti otvoren i za tržišno nadmetanje i na taj način opravdati sredstva koja su u njega uložena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.