Otvorena “Plava zvezda” na Sajlovu

VIDEO K9: Sugrađanima u naselju Sajlovo na raspolaganju je novoizgrađeni vrtić Radosnog detinjstva u koji je upisano više od 200 dece.

0
35

“Plava zvezda” ime je novoizgrađenog objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Sajlovu, u Ulici Dragomira Bojanića Gidre, u koji je upisano 213 dece, raspoređenih u 11 vaspitnih grupa i u kojem radi 30 novozaposlenih.

Grad je u izgradnju ovog objekta ukupne površine 1.766 m2 uložio blizu 230 miliona dinara, a u opremanje 14 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedila Fondacija „Novak Đoković“,  rekao je tokom obilaska vrtića gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Gradonačelnik je podsetio da je u Novom Sadu za deset godina izgrađeno pet novih objekata Predškolske ustanove, a u 11 su prošireni kapaciteti te dodao da bi, kada sledeće godine budu završeni vrtići u naselju Adice i u Ulici Miše Dimitrijevića, lista čekanja trebala biti svedena na minimum.

Đurić je dodao da je u proteklih deset godina u Sajlovo uloženo preko 863 miliona dinara i to u izgradnju kanalizacione mreže, javnog osvetljenja, dečjih igrališta, u parterno uređenje naselja i u uređenje saobraćajnih površina.

U ovoj godini, kako je rekao, u toku je realizacija investicija vrednih oko 346 miliona dinara, a jedna od značajnijih je infrastrkturno opremanje Gradskog groblja i tu su radovi u završnoj fazi.

Fondacija „Novak Đoković“  je učestvovala u opremanju devet radnih soba u vrtiću „Plava zvezda“ sredstvima prikupljenim, globalnim aktivnostima, rekla je menadžerka za odnose sa donatorima ove fondacije.

Grad Novi Sad je omogućio besplatan boravak u vrtićima Predškolske ustanove za više od 17.000 dece, a subvencioniše i boravak dece u privatnim vrtićima, za šta je u ovoj godini izdvojeno oko 351 milion dinara, čime je povećan opseg sa 3.400 mališana na 3.700.

Tim potezom, navode iz Gradske uprave, postignuto je da broj privatnih vrtića u Novom Sadu bude duplo povećan, sa 21 na 43.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.