Otvorena pedijatrija u Begeču

VIDEO K9: Odeljenje pedijatrije otovreno je danas u Begeču, a otvaranju je prisustvovao i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat. Ovo odeljenje izuzetno je značajno za meštane Begeča, s obzirom da, prema podacima, u Begeču živi više od 560 dece različitog uzrasta.

0
668

Više od 560 dece više neće morati da na preglede odlazi van Begeča, s obzirom da je danas u ovom naselju otvoreno Odeljenje pedijatrije.

Prilikom otvaranja, član Gradskog veća za zdravstvo rekao je da je do otvaranja pedijatrije došlo na inicijativu gradonačelnika u saradni sa Gradskom upravom za zdravstvo.

“Ovo je još jedan način za uticaj na pronatalitetnu politiku grada kroz unapređenje usluga zdravstvene zaštite dece. Grad Novi Sad nastoji da svim svojim stanovnicima, kako iz centra, tako i iz prigradskih naselja, omogući jednake uslove za život i to će nastaviti da radi i ubuduće”, naveo je prof. dr Zoltan Horvat.

Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad”, prim. dr Veselina Bojata, jedan od ciljeva Doma zdravlja „Novi Sad“ u budućem periodu je revitalizacija objekata koji trenutno nisu u funkciji.

Kako se navodi u saopštenju novosadskog Doma zdravlja, na odeljenju će raditi jedan tim – lekar pedijatar Dr Elena Ivanova-Marković i medicinska sestra Jasna Damnjanović.
Radiće se tri dana u nedelji  – ponedeljkom, sredom i petkom – u prepodnevnoj smeni, u vremenu od od 7 do 13,30 sati, a pregledi će se zakazivati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.