Otvorena Partizanska ulica

VIDEO K9: Danas je, nakon devet meseci, Partizanska ulica u Novom Sadu, konačno, ponovo prohodna za saobraćaj.

0
43

Partizanska ulica otvorena je danas za saobraćaj, nakon devetomesečnih radova na nadvožnjaku, koji su podrazumevali rušenje starog i izgradnju novog, a za potrebe državnog infrastrukturnog projekta.

Ovi radovi deo su projekta izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica koji bi trebalo da budu završeni do 2024. godine.

Ovo je na otvaranju Partizanske ulice danas naveo i ministar saobraćaja Goran Vesić koji je rekao da će do kraja meseca biti završeno i parterno uređenje u ovoj ulici. Vesić međutim, nije dao odgovor na novinarsko pitanje zbog čega se toliko kasnilo sa završetkom ovih radova.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je ovim radovima rešen i problem odvođenja atmosferskih voda, koje su se, što je Novosađanima dobro poznato, zadržavale ispod nadvožnjaka posle svake jače kiše.

Radovi u Partizanskoj ulici počeli su 10. maja, a njihov planirani završetak bio je 17. oktobar. Potom je rok pomeren za sredinu decembra, a zatim i za 15. februar, tako da je ova prometna ulica bila zatvorena za saobraćaj punih devet meseci.

O razlozima za probijanja rokova nisu se oglasili ni izvođači radova, a do emitovanja ovog priloga ni Infrastruktura železnice Srbije kojoj smo slali upit više puta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.