Otvorena Kovid bolnica na Mišeluku

VIDEO K9: Posle četiri meseca izgradnje, puštena je u rad privremena Kovid bolnica na Mišeluku, koja već danas prima prve pacijente. Otvaranju su prisustvovali najviši državni, pokrajinski i gradski funkcioneri koji su istakli da je kovid bolnica u Novom Sadu sagrađena u rekordnom roku, opremljena najsavremenijom medicinskom tehnologijom i da će umnogome doprineti rasterećenju bolničkih kapaciteta u Vojvodini.

0
24

Nakon Batajnice i Kruševca, specijalizovana Kovid bolnica otvorena je i u Novom Sadu. Na Mišeluku je za 4 meseca nikao objekat veličine 19.500 kvadratnih metara, u kojem će se od posledica infekcije kovidom19 lečiti 220 pacijenata na intezivnoj i 404 na poluintezivnoj nezi.

Otvaranju su prisustvali najviši državni, pokrajinski i gradski funkcioneri, među kojima i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je istakla da su izgradnja i opremanje Kovid bolnice na Mišeluku koštali više od 8 milijardi dinara. Ona je naglasila i da je ova bolnica opremljenija od onih u Kruševcu i Batajnici i dodala da ubrzana, četvoromesečna izgradnja oslikava, kako je rekla, snagu Srbije i njenu spremnost da se suoči sa različitim izazovima poput pandemije Kovida 19.

Gradonačelnik Novog Sada podsetio je da je grad u izgradnju Kovid bolnice investirao 400.000 dinara i naglasio da će ona, kada pandemija bude iza nas, biti gradska bolnica u kojoj će biti lečeni Novosađani.  

Već danas će u Kovid bolnicu biti prebačeni prvi pacijenti iz Kliničkog centra Vojvodine, najavio je Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, dok je predsednik Pokrajinske vlade naglasio da će sada zdravstveni sistem u Vojvodini biti znatno rasterećeniji, dok će zdravstvene ustvanove koje su bile u kovid sistemu biti vraćene u redovan režim i omogućiti lečenje pacijenata koji boluju od drugih bolesti.  

Međutim i dalje nije poznato koliko će ljudi biti zaposleno u Kovid bolnici. Na konkursu koji je bio raspisan i otvoren za 1.143 medicinska radnika, primljeno je svega oko 200 medicinara, rekao je sekretar Gojković i dodao da za adekvatno funkcionisanje Kovid bolnice taj broj mora biti znatno veći. On je naveo i da je trenutno u bolnicama u Vojvodini na lečenju od kovida 266 pacijenata koji će narednih dana biti prebačeni u novu, privremenu Kovid bolnicu na Mišeluku.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.