Otvorena Kancelarija za podršku LGBT osobama

VIDEO K9: U Novom sadu je otvorena Kancelarije za rodnu ravnopravnost i podršku LGBT osobama, koja je u nadležnosti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Prilikom otvaranja je istknuto da je tim činom naš grad po prvi put dobio mesto gde će osobe kojima je potrebna pomoć u ostvarivanju tih svojih prava, to i dobiti.

0
596

Otvaranje Kancelarije za rodnu ravnopravnost i podršku LGBT osobama, kako je istaknuto, znači da Mreža za prevenciju diskriminacije preduzima konkretne aktivnosti kako bi se unapredili mehanizmi podrške svima kojima je potrebna u ovoj oblasti.

“Imajući u vidu potrebu za daljim jačanjem rodne ravnopravnosti i pružanju podrške najosetljivijim kategorijama našeg društva, gradonačelnik Grada Novog Sada, gospodin Miloš Vučević, daje preporuku za otvaranje kancelarije, a gradska uprava za imovinu ustupa prostor na prvom spratu Apolo centra”, rekla je Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada.

Radno vreme Kancelarije u Apolo centru je radnim danima od pola osam do pola tri i ona će, prema rečima pomoćnice gradonačenika, biti proaktivno orijentisana.

U cilju smanjivanja negativne diskriminacije u društvu na ovom mestu će biti održavane i tribine i radionice.

“Protekle dve godine smo se sastajali jednom mesečno po kancelarijama institucija nevladinih organizacija i tako smo donosili odluke, razvijali projekte, a evo od danas smo dobili i jedno mesto, Kancelariju za ravnopravnost polova i podršku LGBT osobama odakle ćemo moći lakše da realizujemo naše projektne aktivnosti”, kazao je Zoran Radulović iz Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama.

Podsetimo, 2016. godine je potpisan Memorandum o saradnji Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama koja je osnovana u sklopu projekta ,,Udruženi protiv diskriminacije”, a čiju je ulogu koordinatora preuzeo Grad Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.