Otvorena izložba “Sava Šumanović u Parizu”

Obeležavajući značajan jubilej, 50 godina postojanja, u Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorena je izložba Sava Šumanović i evropski realizmi između dva svetska rata, koja se organizuje u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske iz Novog Sada.

0
36

Na otvaranju, publici su se obratili Natali Beljanski Popovič, direktorka Kulturnog centra Republike Srbije u Parizu, Nikola Faj, šef odeljenja za Balkan pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Republike Francuske, Goran Aleksić, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministar kulture Republike Srbije, koja je zvanično otvorila izložbu.

Izložba se zasniva na istoimenom projektu koji je realizovan kao jedan od vodećih projekata u okviru programa Fondacije Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture, s idejom da se izložbom u Kulturnom centru Srbije predstave najnoviji rezultati istraživanja koji pokazuju Šumanovićevu povezanost sa francuskom kulturom i internacionalnom pariskom scenom. Autorka izložbe je mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.