Otvorena fabrika u Novom Sadu

VIDEO K9: U Novom Sadu je je juče, u prisustvu predstavnika državnog vrha i diplomatije, otvorena fabrika kompanije Continental Automotiv Srbija koja, kako je najavljeno, planira da investira u proizvodnju automobilske elektronike 140 miliona evra i da zaposli najmanje 500 radnika.

0
40

Nemačka kompanija Continental Automotiv Srbija jedan je od svetskih lidera u auto-industriji, a planira da u proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu uloži 140 miliona evra i da zaposli najmanje 500 radnika, rečeno je juče na otvaranju.

Fabrika je smeštena na 8000 kvadratnih metara proizvodnog i poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Novi Sad, Sever 4, a instalacija prve opreme i početak proizvodnje očekuje se u drugom kvartalu 2021. godine.

U Razvojno-istraživačkom centru kompanije koji je otvoren 7. marta 2018. godine, prema rečima direktora Kontinentala, danas radi 600 visoko kvalifikovanih stručnjaka koji razvijaju najnaprednije sisteme.

Kompanija Kontinental Automotive Srbija, između ostalog, razvija pionirske tehnologije i usluge za održivu i povezanu mobilnost ljudi i njihovih dobara.

Osnovana je 1871. godine, a danas posluje u čak 59 zemalja. Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, u drugoj fazi, čija se realizacija očekuje do kraja 2022.godine, Kontinental” započinje radove na izgradnji nove fabrike kod Kaća, gde je planirano da nova zgrada pogona ima više od 30.000 m2 proizvodnog i poslovnog prostora, a predviđeno je da posao nađe novih 500 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.