OTVORENA DEONICA AUTOPUTA OD NOVOG SADA KA SUBOTICI

692

Deonica autoputa kod Novog Sada, pre isključenja za Temerin, svečano je otvorena. Dužina od 3,7 kilometara deo je projekta izgradnje novosadske obilaznice u vrednosti od 40 miliona evra. Ovim je stvoren autoput punog profila od Subotice do mosta kod Beške. 

Izrada ove deonice ocenjena je kao “dobra stvar”. Ugovor je potpisan još 2007. godine, ali su postojali problemi sa gasovodom i naftovodom, pa se odužilo. Ministar je dodao da je još potrebno postaviti dobru signalizaciju za isključenje za Novi Sad. Predsatvnici gradske vlasti zadovoljni su urađenim poslom.

 

Antić je rekao da će se u narednim danima razgovarati za preduzećima Kordori Srbije i Putevi Srbije da bi našli rešenja za probleme nastale posle stečaja Alpine. Razlog je završetak rehabilitacije mosta kod Beške, za koji je rok kraj ove godine.

 

Podsetimo, austrijska građevinska kompanija Alpina otišla je u stečaj u junu i time je ostao problem završetka gradnje blizu 23 kilometra deonica na istočnom kraku Koridora 10 i rehabilitaciju starog mosta kod Beške. Osim ovog projekta, ministar Antić najavio je da će ubuduće više sarađivati s gradonačelnikom Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.