Otvorena dečja nedelja 2020.

VIDEO K9: U Beogradu i Novom Sadu svečano je otvorena Dečja nedelja, ove godine pod sloganom ”Podeljena sreća dva puta je veća”. Svaki naredni dan manifestacije posvećen je jednoj temi u skladu sa kojom će biti organizovane i određene aktivnosti za decu.

0
119

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečije nedelje je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta, usvojena 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Važno je da i posle Dečije nedelje svaki dan bude posvećen deci, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na svečanom otvoranju Dečije Nedelje u Beogradu, koja se ove godine odvija pod sloganom ”Podeljena sreća dva puta je veća”.

Manifestacija, kako je istaknuto, predstavlja uspešan model saradnje države, raznih civilnih i profesionalnih organizacija, koji povezuje sve važne aktere u oblasti zaštite dečjih prava. “Dečija nedelja”, kako je istaknuto, ove godine će biti organizovana na drugačiji način nego inače, vodeći računa o zdravlju i bezbednosti na prvom mestu dece, a potom i svih ostalih učesnika manifestacije.

U Novom Sadu je u zgradi Skupštine grada ovogodišnju Dečiju nedelju svečano otvorila predsednica gradskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović, koja je rekla da grad, koji je prošle godine sa ponosom nosio titulu Omladinske prestonice Evrope, ulaže velike napore da svojim najmlađim stanovnicima život učini lepšim, radosnijim i bezbrižnijim. Tokom svečanog otvaranja dodeljene su i  zahvalnice partnerima koji su doprineli održavanju ove manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.