Otvorena ambulanta Hitne pomoći u KCV

VIDEO K9: Ambulanta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Njegoševe ulice preseljena je u krug Kliničkog centra Vojvodine i od večeras počinje da radi od 19 do 7 ujutru svakog dana u godini.

0
1470

Dežurna služba Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za odrasle nalazi se na ulazu u Klinički centar Vojvodine od Sajma.

Novi prostor koji je Klinički centar ustupio gradskoj zdravstvenoj ustanovi dvostruko je veći nego što je bio na raspolaganju pacijentima i doktorima. Prostorije bivše ambulante u Njegoševoj vraćene su vlasnicima po Zakonu o restituciji.

“Ovde je za pacijente, za ljude koji dolaze s pacijentima koji imaju potrebu za zdravstenom pomoći u noćnim satima, neuporedivo je lakše da priđu. Znači, i veći prostor i komotnije je i veći broj soba, dobra opremljenost i večeras od 19 časova u ovom prostoru počinje da se rad”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je napomenuo da se u Vršačkoj ulici i dalje nalazi i radi Hitna pomoć za odrasle, a takođe na toj lokaciji radi i noćna hitna dečja pedijatrijska zdravstvena služba. Takođe, gradonačelnik je podsetio da će naredne godine od marta kompletna Hitna medicinska služba delovati na jednoj lokaciji, kada se izgradi nova zgrada.

“Jutros smo imali sastanak sa upravom Urgentnog centra i dogovorili smo se kako ćemo funkcionisati, napravili smo zajednički plan, a sve u cilju da olakšamo pacijentima kroz bolju dijagnostiku i efikasnije lečenje naših sugrađana”, naveo je dr Bogdan Živanović, direktor novosadskog Zavoda za hitnu pomoć.

Prof. dr Zoltan Horvat istakao je da će se na tom punktu pregledati i lečiti bolesnici koji će, ukoliko bude bilo potrebe, biti upućivani u Urgentni centar, gde će odmah biti rađena sva dijagnostika i pregledi.

“Nama je trebalo manje od tri nedelje da ovo realizujemo. Ovo je možda jedan od najvećih iskoraka za Novosađane”, izjavio je prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća za zdravstvo.

Horvat je najavio i da će tokom sledećeg meseca biti otvorena pedijatrijska ambulanta u OŠ “Svetozar Marković Toza“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.