Otvoren Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka

VIDEO K9: Nakon godina borbe, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka konačno je dobio svoj adekvatan prostor, u Ulici Arse Teodorovića u Novom Sadu.

0
101

Novo sedište Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka svečano je otvoreno danas u Ulici Arse Teodorovića broj 11 u Novom Sadu.

Tokom prošle godine Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove izvela je radove na tekućem održavanju ovog objekta, za koje je iz budžeta grada izdvojeno 38 miliona dinara.

Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka osnovan je 2008. godine i do sada se nalazio u jedom stanu u Njegoševoj ulici.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu zadužen je za brigu pet zavoda za kulturu nacionalnih manjina na teritoriji Vojvodine, a Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, kako je pojašnjeno, suočavao se sa problemom postojećeg prostora i zbog procesa restitucije, odnosno vraćanja naslednicima nekadašnjih prostorija koje su koristili.

Nove prostorije Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka obezbediće i bolje uslove za očuvanje tradicije, negovanja jezika i pisma, muzike, književnosti i likovne umetnosti, zaljučila je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.