Otvoren vrtić u Sefkerinu

VIDEO K9: U Sefkerinu, u opštini Opovo otvoren je novoizgrađeni vrtić u koji će moći da bude upisano devedesetoro dece.

0
118

Novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Bambi“ iz Opova, koji je danas otvoren u Sefkerinu, finansiran je iz pokrajinskog budžeta preko Uprave za kapitalna ulaganja sa 42 miliona dinara.

Pored projekta izgradnje vrtića, finansirano je i njegovo opremanje sa gotovo šest miliona dinara. Nabavljeni su nameštaj, didaktička i računarska oprema i bela tehnika.

Sefkerin do sada nije imao vrtić i novoizgrađeni objekat je dograđen uz zgradu osnovne škole. U njega će za, nekoliko nedelja, biti upisano devedesetoro mališana.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, obišao je i radove u Opovu koje finansira Pokrajinska vlada, na kompletnoj rekonstrukciji Vile „Helena“, izgrađene 1900. godine, koja će nakon toga biti prostor za kulturne sadržaje. Ovaj objekat zbog neadekvatnih uslova i stanja u kome se nalazio, nije bio u funkciji, a pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

Takođe je direktoru Osnovne škole „Olga Petrov“ u Barandi Draganu Andrejiću uručio rešenje za finansiranje radova na rekonstrukciji škole, vredno 31,5 miliona dinara, koja će obuhvatati deo prizemlja, sprata i tavanskog prostora, formiranje trpezarije i tri učionice.
Školu u Barandi pohađa 140 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.