Otvoren “Tesla fest”

VIDEO K9: Danas je na novosadskom SPENS-u svečano otvoren trodnevni Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla fest“.

0
213

Na ovogodišnjem 34. poredu izdanju „Tesla festa“ u Novom Sadu predstavljano je više od 100 inovacija, pronalazaka, novih proizvoda i tehnologija, a samim tim i mnogo novih pronalazača i preduzetnika.

Organizatori manifestacije ističu da su posebno ponosni i na nove, mlade talentovane pronalazače iz Srbije, Kine, Republike Srpske i Švajcarske.

Kako kaže Anđelko Glavašević, osnivač „Tesla festa“, na ovogodišnjem festivalu predstaviće se desetak izuzetnih pronalazača iz Srbije, koji imaju svoje firme i koji će izneti iskustva o realizaciji svojih ideja.

Zlatna medalja Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, kao i Zlatna medalja „Tesla festa“ za najuspešnijeg pronalazača ove godine pripala je našem sugrađaninu, mašinskom inženjeru Zoranu Kopanji, koji je patentirao automatsku liniju kora za pite.

„Tesla fest“ svečano je otvorila Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, koja je tom prilikom izjavila da grad Novi Sad najveći akcenat upravo stavlja na nauku, obrazovanje i mlade.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i „Tesla fest“ je morao da se prilagodi otežanim i ograničenim okolnostima održavanja. Pojedini inovatori su svoje radove prikazivali putem videa, drugi su slali kompletnu dokumentaciju svojih patenata, a samo određeni broj njih je i fizički izložio svoje pronalaske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.