Otvoren Sentandrejski most

VIDEO K9: Sugrađani sa Klise od subote ponovo brže stižu do centra grada.

323

Novosađani ponovo mogu da koriste Sentandrejski most koji je, posle obnove koja je trajala godinu dana, ponovo pušten u saobraćaj.

U okviru rekonstrukcije Sentandrejskog mosta, obavljena je rehabilitacija stubova, sanacija glavnog nosača, čišćenje unutrašnjeg dela sanduka i ugradnja novih kablova, čime je ojačana konstrukcija mosta.

Na samom mostu zamenjen je asfalt na kolovozu, izgrađene su nove pešačke staze, hidroizolacija i slivnici, postavljena nova zaštitna pešačka i odbojna ograda, obeležena horizontalna i vertikalna signalizacija i izgrađeno novo javno osvetljenje.

Sem toga, obavljeni su i radovi na prilaznim saobraćajnicam, gde je obnovljen put u delu do skretanja ka TC “BIG” i do kružne raskrsnice sa klisanske strane.

Obnova Sentandrejskog mosta je, prema saopštenju iz Gradske kuće, neodvojiva od drugog kapitalnog projekta, a to je rekonstrukcija Sentandrejskog puta, koja je trenutno u toku.

Realizacijom tih značajnih investicija doprineće se kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u ovom delu grada i postići će se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje.

Dodaje se i da postoji potreba za izgradnjom novog Sentandrejskog mosta, neposredno uz postojeći, a za ovaj tzv. „most blizanac“ trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije

Popravka Sentandrejskog mosta počela je u martu 2018. godine, sa rokom od šest meseci, ali je usledilo nekoliko odlaganja završetka radova i pomeranje rokova, tako da je na kraju završen nakon 380 dana. Vrednost radova, nakon više aneksa, smanjenja i potom povećanja vrednosti, na kraju će ostati na otprilike početnom nivou od 66,9 miliona dinara bez PDV-a. Radove su finansirali Grad Novi Sad i Putevi Srbije, a izvođač je firma “Srbijaautoput”.

Ovaj most je sagrađen 1964. godine, dug je 195 metara i na njegovu popravku se čekalo više od decenije.

Gradnja, odnosno, proširenje 1,3 km Santandrejskog puta u nastavku ovog mosta, međutim, podsetimo nije završena u previđenom roku do 13. marta, već je produžena do 29. juna. Prema pisanju portala 021, roka je produžen za skoro četiri meseca jer je posao stajao tokom većeg dela decembra, januara i skoro čitavog februar, za šta su u obrazloženju zahteva za produženje roka navođeni različiti razlozi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.