Otvoren Sajam sporta i omladine u Novom Sadu

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju Sajma sporta i omladine koji se održava danas od 9 do 18 časova na Novosadskom sajmu.

0
37

Manifestacija se organizuje uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a ove godine je realizovana u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu, Gradskim sportskim savezom, Savezom za školski sport Grada Novog Sada i Novosadskim omladinski forumom. 

Događaju su prisustvovati ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, pomoćnica ministra turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Ivana Antonijević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

  • Sajam sporta i omladine je jedinstvena manifestacija koja se održava u našoj zemlji i koja na jednom mestu okuplja veliki broj sportista, sportskih radnika, ljubitelja sporta, dece i mladih. Grad Novi Sad tokom cele godine podržava sport, kako školski i vrhunski, tako i onaj namenjen, osobama sa invaliditetom, rekreativcima, amaterima i osobama trećeg doba.
  • Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je naglasio da je Novi Sad pored toga što je bio Evropska prestonica mladih i Evropska prestonica kulture, pokazao da može da realizuje velike sportske manifestacije, a ovim Sajmom sporta i omladine to i dokazuje. Pozvao je decu, da ukoliko se već ne bave nekim sportom, odaberu danas neku od sportskih disciplina koju će trenirati. Izuzetno je važno da se što više dece uključi u sport, jer time stvaramo zdravu naciju, dodao je Dane Basta.
  • Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić je istakao da je Novi Sad grad sporta ne samo zbog šampiona države u fudbalu, rukometu, odbojci i mnogim individualnim sportovima, nego i zbog toga što je organizacija sporta u Novom Sadu na izuzetno visokom nivou u pogledu masovnosti i kvaliteta. Posetioce Sajma sporta i omladine očekuju sportovi sa loptom – košarka, odbojka, rukomet, fudbal, stoni tenis, atletika, boks, karate, džudo, sambo, rvanje, šah, golf, gimnastika i ritmička gimnastika, moderan ples, boćanje i mnogi drugi koji će biti promovisani.
  • Sa Sajmom sporta podudara se i prvi dan trodnevnog Konjičkog turnira u preponskom jahanju, koji će biti održan na Manježu Novosadskog sajma. Više zabavno edukativnih aktivnosti upriličene su na Sajmu omladine. Realizator tog dela aktivnosti je Savez udruženja Novosadski omladinski forum. Svi posetioci imaju priliku da vide i upoznaju uspešne
    sportiste, pogledaju prikaze različitih sportova i oprobaju se u njima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.