Otvoren rekonstruisani paviljon u Domu “Veternik”

VIDEO K9: U Domu „Veternik“ otvoren je paviljon čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.

223

U Domu „Veternik“, ustanovi za decu i omladinu ometenu u razvoju, otvoren je Paviljon B čije je renoviranje finansirala Pokrajinska vlada, koja je, kako je tom prilikom rečeno, od 2016. godine do danas u ovu ustanovu dom uložila više od 70,4 miliona dinara.

U projekat sanacije i adaptacije centralne kuhinje i trpezarije u kojoj svakodnevno obeduje 250 korisnika uloženo je 24 miliona dinara, rekla je direktorka Doma „Veternik“ Ana Vila i dodala da je je ovo prilika da se sagleda šta je urađeno i šta treba da se uradi u narednom periodu kako bi korisnici, njih 501, imali bolje uslove i bolji kvalitet života.

Tom prilikom organizovan je i obilazak objekta Gerontološkog centra „Novi Sad“ u Futogu za smeštaj odraslih i starijih lica, u čiju je rekonstrukciju iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 43 miliona dinara.

Socijalna zaštita, obrazovanje i zdravstvo su oblasti u kojima mora postojati kontinuitet u ulaganju, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je najavio da će, zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, biti nastavljena sveobuhvatna rekonstrukcija objekata Gerontološkog centra „Novi Sad“ i Doma „Veternik”, gde se, kako je rekao, za naredne nedelje priprema početak radova ukupne vrednosti 700 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.