Otvoren rekonstruisani paviljon u Domu “Veternik”

VIDEO K9: U Domu „Veternik“ otvoren je paviljon čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.

340

U Domu „Veternik“, ustanovi za decu i omladinu ometenu u razvoju, otvoren je Paviljon B čije je renoviranje finansirala Pokrajinska vlada, koja je, kako je tom prilikom rečeno, od 2016. godine do danas u ovu ustanovu dom uložila više od 70,4 miliona dinara.

U projekat sanacije i adaptacije centralne kuhinje i trpezarije u kojoj svakodnevno obeduje 250 korisnika uloženo je 24 miliona dinara, rekla je direktorka Doma „Veternik“ Ana Vila i dodala da je je ovo prilika da se sagleda šta je urađeno i šta treba da se uradi u narednom periodu kako bi korisnici, njih 501, imali bolje uslove i bolji kvalitet života.

Tom prilikom organizovan je i obilazak objekta Gerontološkog centra „Novi Sad“ u Futogu za smeštaj odraslih i starijih lica, u čiju je rekonstrukciju iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 43 miliona dinara.

Socijalna zaštita, obrazovanje i zdravstvo su oblasti u kojima mora postojati kontinuitet u ulaganju, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je najavio da će, zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, biti nastavljena sveobuhvatna rekonstrukcija objekata Gerontološkog centra „Novi Sad“ i Doma „Veternik”, gde se, kako je rekao, za naredne nedelje priprema početak radova ukupne vrednosti 700 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.