Otvoren prvi Novosadski Winterfest

VIDEO K9: Sinoć je na Trgu slobode otvoren prvi Novosadski Winterfest. Novosađane je na samom početku oduševio jedinstveni Singing Christmas Tree gde se prestavio dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa legendarnim Minjom Subotom.

1205

Prazničnu atmosferu upotpunio je vatromet, a nakon najmlađih, na centralnoj bini nastupio je originalni, srpski „ABBA Real Tribute Bend“ iz Zrenjanina, koji je prisutne oduševio, kako kostimima i koreografijom, tako i svojim muzičkim i scenskim nastupom. Za kraj večeri nastupio je DJ XLX. 

vinter-fest-Kanal 9

U praznično ukrašenim drvenim kućicama tražila se čaša kuvanog vina više, a okupljeni su uživali i u raznim gurmanlucima, štrudlama, šmornama, profiterolama, kobasicama… vinterfest-minja-subota

I narednih dana Novosađani će moći da uživaju u ovim specijalitetima, kao i da kupe različite suvenire, ručno pravljeni nakit, dekupaž predmete.

vinterfest2

Atraktivna je bila i vožnja fijakerom u kojoj su uživali mnogi posetioci. Fijaker je poslednji put vozio novosadskim ulicama 1986. godine.

vinterfest-kocija

Večeras će od 18 časova na Singing Christmas Tree nastupiće hor “Zvončići” iz Pančeva, a gost “Novosadskog Winterfesta” biće i DJ Aleksandar Mladenović.

vinterfest1

Narednih 7 dana Novosađani mogu da pogledaju izložbu fotografija Radivoja Hadžića, fotoreportera Dnevnika, kroz čiji će objektiv videti Frušku Goru, Novi Sad, Dunav. Na panoima su predstavljena i umetnička dela novosadskih muzeja i galerija.

vinterfest-koncert

Ova praznična čarolija u centru grada trajaće do 3. februara, a detaljan program dostupan je na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs i njihovij Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.