Otvoren Petrovaradinski karneval

VIDEO K9: U podgrađu tvrđave u subotu je otvoren Petrovaradinski karneval, u organizaciji Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva "Jelačić" i Udruženja građana "Petrovaradin Media", koji su ovu manifestaciju, posle osam decenija, obnovili prošle godine.

0
37

Tradiciju karnevalskih okupljanja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave drugu godinu za redom, obnavlja Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo “Jelačić” iz Petrovaradina u saradnji sa Udruženjem građana “Petrovaradin Media”.

Na otvaranju Petrovaradinskog karnevala se obratio pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović koji je naglasio da obnovom ove manifestacije, koji je imao dugu tradiciju, Novi Sad dobija još jednu turističku atrakciju koja doprinosi decentralizaciji kulture i promoviše bogato kulturno nasleđe nacionalnih zajednica u Novom Sadu.

Centralni događaj karnevala je „Velika karnevalska povorka“, karnevalskih trupa iz zemlje i regiona koja se kretala od crkve Svetog Jurja u Štrosmajerovoj ulici do glavne bine u Ulici prote Mihaldžića.

Manifestacija će tokom deset festivalskih dana na više mesta u gradu posetiocima ponuditi brojne izložbe, predstave i radionice za decu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.