Otvoren parking iza Matice srpske

VIDEO K9: Nakon rekonstrukcije, danas je otvoren parking prostor iza Matice Srpske i Novosađanima je od danas na raspolaganju 100 parking mesta.

0
465

Novi Sad je dobio još jedan parking u samom centru grada. S obzirom na to da je u pitanju velika investicija koju je Parking servis finansirao isključivo sopstvenim sredstvima, radovi na rekonstrukciji prostora iza Matice srpske bili su podeljeni u dve faze.

“U prvoj fazi u dogovoru sa Maticom srpskom, ovaj prostor smo prilagodili za parkiranje, uradili projekte, asfaltni prilaz parkingu, osvetljenje. Opet, puštanjem parkinga u eksploataciju u velikoj meri doprineli da smanjimo pritisak na okolna parkirališta u centru grada i da na neki način pokušamo da rešimo višegodišnji nedostatak parking mesta u samom centru grada Novog Sada. Naravno kada su se uslovi stekli, pre svega finansijski uslovi, mi smo počeli sa drugom fazom rada, kako bi našim građanima omogućili jedno kvalitetnije parkiranje”, rekao je Stevan Lugonja, direktor JKP “Parking servis”.

Novi parking je u režimu bele zone, gde sat vremena košta 30 dinara i u kojoj važi dnevna karta od 95 dinara.

“Investicija koju smo sproveli, ona je investicija za 100 parking mesta, površine oko 1000 kvadrata, preko 8 miliona dinara. Parking servis je uspeo ovu investiciju da realizuje iz pre svega jednom finansijskom konsolidacijom i sanacijom preduzeća. Meni je drago što mi posle dužeg vremena ponovo smo u mogućnosti da ulažemo u parkinge, da omogućimo ljudima kvalitetnije parkiranje i to ćemo u budućem periodu nastaviti na više lokacija u gradu”, rekao je Lugonja. 

Parking servis će nastaviti sa investicijama, dodao je Lugonja i najavio rekonstrukciju parkirališta na Bulevaru oslobođenja, između Bulevara Jaše Tomića i Bulevara Mihajla Pupina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.