Otvoren Novosadski džez festival

VIDE K9: U Srpskom narodnom pozorištu sinoć je otvoren 23. Novosadski džez festival, koji organizuje Kulturni centar Novog Sada.

0
13

Prve večeri 23. Novosadskog džez festivala, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, nastupili su Modern Art Orkestra iz Budimpešte i sastav Akšani Prodžekt iz našeg grada. Koncertni program Festivala biće održan od 25. do 28. novembra u Maloj sali SNP-a, na sceni “Pera Dobrinović”, a ovogodišnji festival predstaviće neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene.

Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Festival je otvorio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je tom prilikom podsetio da festivl, osim muzičkog, ima i atraktivan edukativni program – radionice koje drže najveći majstori džeza koji na taj način pomažu drugim umetnicima da ostvare svoj pun potencijal.

U subotu, 27. novembra, iz Ljubljane, Novog Sada, Beograda i Subotice u Srpsko narodno pozorište stiže sastav Super saks 4, a biće održan i koncert ljubljanskog sastava Teo Kolori & Momento Cigano. Ovogodišnji Novosadski džez festival zatvaraju Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio. Ni ove godine, kako je najavljeno, neće izostati tradicionalni Džem sešn u Pozorišnom klubu Trema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.