Otvoren novoizgrađeni prelaz Sot

VIDEO K9: Na granici sa Hrvatskom pušten je u rad novoizgrađeni prelaz Sot, koji će, kako je istaknuto, naročito u vreme sezonskih gužvi i praznika značajno rasteretiti velike prelaze poput Batrovaca i Šida.

0
54

Otvoren je novoizgrađeni granični prelaz Sot na granici sa Hrvatskom, za koji je iz republičkog budžeta izdvojeno oko 150 miliona dinara bez PDV, kako bi mogao da zadovolji potrebe sve većeg prometa vozila i putnika.

Pored putničkih vozila, ovaj savremeno opremljeni prelaz predviđen je i za autobuse i prazne kamione koji cirkulišu između Srbije i Hrvatske, a samo tokom prošle godine preko tog prelaza prešlo je 40.000 praznih kamiona i oko 350.000 putnika.

Međunarodni granični prelaz Sot, jedan je od 9 prelaza između Srbije i Hrvatske, nalazi se kod Šida u Sremskom okrugu i pored graničnih prelaza Ljuba i Neštin koji su u neposrednoj blizini, predstavlja jednu od alternativa za putovanje između dve zemlje.

Izgradnja novog prelaza Sot završena je nakon 18 meseci, a za to vreme, stari prelaz bio je privremeno izmešten nedaleko od novog.

U okviru novog graničnog prelaza sada se nalaze se po dve saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz zemlje, što će značajno ubrzati putnički promet, kao i promet praznih kamiona koji ovde znatno brže mogu da pređu granicu sa susednom Hrvatskom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.