Otvoren naučno-tehnološki park

VIDEO K9: U Novom Sadu je juče zvanično pušten u rad Naučno-tehnološki park koji je, kako je tom prilikom istakla predsednica Vlade Srbije,  jedan od najboljih ne samo u Srbiji, već i u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

0
13

Nakon što je pre godinu dana otvorena prva faza NTP-a u Novom Sadu u kojem su dosad bili centri za razvoj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, od juče je čitav NTP dobio svoju punu namenu.

Pre zvaničnog otvaranja Parka, predsednica Vlade Srbije, predsednik Pokrajinske vlade i gradonačelnik Novog Sada obišli su radove na izgradnji Instituta BioSens, a potom su zvaničnici uručili ugovore za prvih 20 instituta, firmi i startap kompanija koje će su od juče članice Naučno-tehnološkog parka.

Grad i Pokrajina će, kako je rečeno, sledeće godine uložiti 300 miliona dinara u izgradnju moderne saobraćajnice na raskrsnci Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara, što će poboljšati ambijent oko Parka, a grad će takođe infrastrukturno pratiti i izgradnju Instituta BioSens, za što je, prema rečima gradonačelnika, opredeljeno 230 miliona dinara.

Izgradnju NTP u Novom Sadu pomogla je Evropska investiciona banka sa skoro 200 miliona evra, a kompanije, instituti i startapi koji su juče dobili ugovore, od danas počinju sa radom u toj novoj zgradi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.