Otvoren most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu

Most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu pušten je u saobraćaj u toku dana.

0
36

Na rekonstrukciji ovog mosta i rehabilitaciji puta radilo se od 11. septembra, za šta je izdvojeno više od 27 miliona dinara, piše portal 021.rs.

Radove je izvodila grupa ponuđača “Srbijaput” i “Srbijaput logistika i izgradnja”, a ugovor sa ovim firmama je potpisan još u julu 2022. godine.

Kako su tada rekli za 021.rs, sa radovima se više od godinu dana kasnije započinje zbog radova na više putnih pravaca u Novom Sadu koje je radilo ovo preduzeće.

Kako je pisalo u konkursnoj dokumentaciji, određeni delovi ovog mosta kod pijace u Petrovaradinu su dotrajali i cela konstrukcija je u lošem stanju.

Procenjeno je da je neophodno zameniti trećinu čelične konstrukcije mosta, a trećina je trebalo da se sanira. Izvođači su morali da obnove i asfalt, pešačke staze i ivičnjake, ograde i vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Prva faza radova bila je predviđena kao priprema montažnih glavnih nosača koja se izvodila u pogonu izvođača, a druga faza bila je rušenje postojećeg gornjeg stroja mosta, montaža glavnih nosača, betoniranje kolovoza i završni radovi.

S obzirom na to da je put kroz Preradovićevu ulicu bio zatvoren više od dva meseca, saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.