Otvoren Migracioni servisni centar NSZ-a u Subotici

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) otvorili su danas Migracioni servisni centar NSZ-a u Subotici.

0
48

Centar je namenjen građanima koji žele da se vrate iz inostranstva i da se ovde zaposle, ali i kako bi lokalni poslodavci lakše došli do kvalitetne radne snage.

Direktor NSZ Zoran Martinović, rekao je da je poslednji popis stanovništva pokazao da se Srbija suočava sa sve većim udelom starijeg stanovništva, a da se smanjuje broj radno aktivnog stanovništva.

“Godinama se suočavamo sa velikim brojem radno sposobnog stanovništva koje odlazi, a sada se suočavamo i sa velikim prilivom stranih radnika”, rekao je Martinović.

Dodao je da se mora usporiti odliv domaćeg radno-sposobnog stanovništva i uspostaviti jača veza sa dijasporom.

“Moramo pružiti šansu svim onim našim građanima koji žele da se vrate u Suboticu i da se ovde zaposle. U Srbiji je trenutno najveća tražnja za radnom snagom. Broj lica na evidenciji nezaposlenih se smanjuje iz godine u godinu, a njihov broj je manji i u Subotici”, kazao je Martinović.

Dodao je da će taj Centar svim zainteresovanima davati kvalitene informacije, kao i savete onima koji su se odlučili da odu u inostranstvo.

“Želimo da ih upoznamo sa mogućim rizicima i da im pružimo argumente da se predomisle i da ipak ostanu u svoj zemlji – da ih zadržimo”, rekao je Martinović.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.