Otvoren Međunarodni sajam turizma

VIDEO K9: U Novom Sadu je počeo trodnevni Međunarodni sajam turizma, a zemlja partner manifestacije ove godine je Crna Gora.

0
16

53. Međunarodni sajam turizma svečano je otvoren na Novosadskom sajmu.

Pozdravne reči tom prilikom uputili su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, kao i ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić.

Specifičnost otvaranja ovogodišnjeg sajma je što je ono upriličeno tako da su svi govornici istovremeno prislonili dlan na „video zid“, čime su i virtuelno otvorena vrata Sajma turizma.

Đurić je naglasio da je Novi Sad postao jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u ovom delu Evrope, da je turizam je u stalnoj ekspanziji te dobitnik brojnih nagrada i priznanja u ovoj oblasti. Do kraja tekuće godine, prema njegovim rečima, broj noćenja bi mogao da dosegne cifru od pola miliona noćenja turista, što bi bio novi rekord za naš grad. Turizam je, kako je rečeno, jedna od najperspektivnijih privrednih grana u Vojvodini i Srbiji, a ključna reč u realizaciji maksimalnih rezultata je “zajedno”, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Sajam turizma izdvojen je ove godine od LORIST-a, a specifičnost na samom otvaranju je što je ono upriličeno tako da su svi govornici istovremeno prislonili dlan na „video zid“, čime su i virtuelno otvorena vrata Sajma turizma.

Ministar Crne Gore Đurović naglasio je, u ime Vlade Crne Gore, da mu je čast što je na  Sajmu turizma i izrazio želju da tokom manifestacije budu osnažene ekonomija i turizam svih zemalja učesnica. Na Sajmu je prisutno više od 250 učesnika iz 14 zemalja, a pored Srbije, tu su izlagači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.