Otvoren konkurs za stipendiranje studija

VIDEO K9: Ministarstvo omladine i sporta - Fonda za mlade talente raspisalo je Konkurs za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2016/17. godinu. Rok za prijavu je 27. januar 2017. godine.

0
406

Za stipendiranje mogu da se prijave studenti i studentkinje koji su državljani Republike Srbije ili su u statusu izbelica i imaju prebivalište, odnosno boravište u Republici Srbiji.

Kandidati i kandidatkinje treba da imaju procečnu ocenu najmanje 8,50 i da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija. Studenti završne godine osnovnih akademskih studija mogu konkurisati za stipendiranje ukoliko nisu navršili 25 godina života, a studenti završne godine master akademskih studija i integrisanih akademskih studija ukoliko nisu navršili 27 godina života do datuma raspisivanja Konkursa.

Studenti i studentkinje koji dobiju stipendiju Fonda za mlade talente imaju obavezu da rade u Republici Srbiji najmanje pet godina po završetku studija ili da u tom roku najmanje tri godine budu prijavljeni i evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 011 311 2761, svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.