Otvoren “Izraelski centar Novi Sad”

VIDEO K9: U našem gradu juče je otvoren Izraelski centar Novi Sad koji će, kako je ovom prilikom istaknuto, doprinositi jačanju onosa između Srbije i Izraela u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

0
64

Udruženje „Izraelski centar Novi Sad“ počeo je juče sa radom, a svečanom otvaranju prisustvovali su ambasador Izraela u Republici Srbiji Jahel Vilan i predsednica Skupštine Grada Jelena Marinković Radomirović.

„Izraelski centar Novi Sad“ je nevladina organizacija osnovana radi uspostavljanja boljih odnosa između Srbije i Izraela u oblastima ekonomije, obrazovanja i kulture, a tokom svečanog obeležavanja početka rada ovog udruženja, izraelski ambasador poručio je da nema sumnje da je za odnos dve zemlje od suštinskog značaja  zajednička prošlost koju su proživeli njihovi narodi.


Predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je da će delovanje
„Izraelskog centra Novi Sad“ produbiti saradnju i prijateljske odnose dve države i dodala da su, zahvaljujući Jevrejskoj opštini u Novom Sadu, sa kojom lokalna samouprava neguje dugogodišnju saradnju, „kultura, istorija i tradicija jevrejskog naroda ostali duboko ukorenjeni u identitetu našeg grada.“ Tokom današnje svečanosti prisutnima se obratio i predsednik „Izraelskog centra Novi Sad“ Srđan Ratković.

Direktor Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović ovom prilikom je naveo da ta ustanova čuva 45 miliona dokumenata, među kojima se na hiljade odnosi na život, kulturu i istoriju Jevreja sa ovih prostora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.