Otvoren Festival kamerne muzike

VIDEO K9: Pred ljubiteljima kamerne muzike je deset dana uživanja. U Novom sadu je, naime, sinoć počeo drugi po redu Festival kamerne muzike.

0
213

Programom pod nazivom „Oskar u Novom Sadu“ u Galeriji matice srpske je svečano počeo ovogodišnji Festival kamerne muzike.

Festival je otvoren je simbolično u 20 časova i 21 minut, u vremenu kada će, do 15. septembra, u prostoru Galerije i Gradske kuće koncerti biti održavani.

Festival kamerne muzike je osnovan prošle godine na inicijativu novosadskih umetnica Ksenije Mijatović Korom i Veronike Antunović Marić u saradnji s italijanskim dirigentom Đanlukom Marćanom, koji je na svečanosti istakao da su negovanje zajedničkog muziciranja i predstavljanje kamernih sastava koji funkcionišu kao celina već godinama sasvim u skladu sa misijom festivala.

Tako će Novi Sad i ove godine, tokom trajanja manifestacije, biti regionalni, ali i evropski centar promocije tog žanra umetničke muzike.

Na repertoaru su dela poznatih kompozitora filmske muzike počev od Morikonea i Rote. Tokom trajanja Festivala, a u organizaciji Novosadskog duvačkog kvinteta, posetioci će uživati ne samo u filmskoj muzici, već i u koncertima barokne, kao i muzike skoro svih epoha.

Interesantno će biti i izvođenje predviđeno za utorak u Gradskoj kući kada će nastupati “Mladi talenti”. Biće to koncert najboljih kamernih sastava u Srbiji, pobednika takmičenja kod nas i u inostranstvu, uz besplatan ulaz za posetioce.

Za završnicu festivala 15. septembra predviđen je koncert “The best of Novi Sad” u prostoru Galerije Matice Srpske, kada će nastupiti Gudački kvartet TAJJ, kao i pijanistkinja Rita Kinka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.