Otvoren ekološki park na Klisi

VIDEO K9: Novosađani su danas dobili novi park sa dečjim igralištima i sportskim terenima, koji je svečano otvoren u Primorskoj ulici.

0
59

Žitelji Slane bare, Klise i Vidovdanskog naselja dobili su moderan park, sa dečjim igralištem, sportskim terenima i teretanom na otvorenom, opremljen urbanim mobilijarom.

Gradnja Sentandrejskog parka u Primorskoj ulici, koja je koštala 13,5 miliona dinara, realizovana je u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”, a svečanom otvaranju parka danas su prisustvovali predstavnici grada i ove kompanije.

Istaknuto je da je prilikom izgradnje ovog parka vođeno računa o korišćenju ekološki prihvatljivih materijala, kao i obnovljivih izvora energije, te da park poseduje solarnu rasvetu i pametnu klupu, kao i da su posađene autohtone sadnice lišćarskog i četinarskog drveća.

Simbolična sadnja drveća i zelenila upriličena je i tokom programa svečanog otvaranja, kao i revijalna košarkaška utakmica najmlađih predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, dok su na dečjim igralištima decu zabavljali animatori.

Pomenimo i da je nosilac projekta uređenja ovog parka, na površini od oko 3 hektara, Ekološko udruženje „Zeleni Sad“, a realizovano je u saradnji sa Gradskim zelenilom i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.