Otvoren Barselonin fudbalski kamp za decu u Veterniku

VIDEO K9: Letnji fudbalski kamp FK Barselone otvoren je danas na terenima Sportskog centra ,,Vujadin Boškov'' u Veterniku. Tokom pet dana oko 150 mališana iz Srbije, ali i iz celog sveta boriće se za nagradu, a to je besplatan put u Barselonu, na trenažni proces u čuvenoj španskoj školi fudbala La Masija.

0
557

U Barselonin fudbalski kamp u Veterniku pristigla su i deca bez roditeljskog staranja koja su, zahvaljujući donaciji Grada i Pokrajine, dobili priliku da kao vanserijski talenti pokažu svoje fudbalsko umeće.

“Barselonin kamp je prvi put u Novom Sadu, i to prosto ne čudi zato što je generalno Novi Sad rasadnik talenata i uspešnih sportista i nadam se da će skauti i treneri iz FK Barselona uočiti neko naše dete koje će sutra zaigrati na svetskoj, evropskoj sceni. Ali nama nije samo to bio cilj. Nama je cilj, zato je grad i podržao, da se pre svega deca druže da nauče neke nove tehnike, nove veštine koje će im biti dragocene u njihovom daljem bavljenju sportom”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Najveći cilj otvaranja ovog kampa, kako je istakao Cvjetićanin, je da se pomogne deci i njihovim roditeljima koja ne mogu da plate ovako značajne trening kampove.

“To su deca bez roditelja, bez starateljstva, deca koja imaju ne zaposlene roditelje, jednog roditelja, i tako dalje, znači omogućili smo jedan broj dece, Grad je platio za njih, da oni učestvuju na kampu i da steknu neke nove veštine i nova iskustva”, kazao je Cvjetićanin.

Tokom pet dana trajanja kampa, do 22. juna, fudbal će prema receptu škole Barselone trenirati više od 150 mališana iz Srbije i sveta.

Velika je zainteresovanost dece za boravak u ovom kampu, jer se svi oni nadaju da će jednog dana postati slavni poput njihovih fudbalskih uzora, a nagrada najboljima biće besplatan put u Barselonu, na trenažni proces u čuvenoj španskoj školi fudbala La Masija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.