Otvoren “Agrokampus” u Temerinu

VIDEO K9: Savremeni istraživački centar za oglede u živinarstvu, Agrokampus, nakon rekonstrukcije i opremanja, otvoren je danas u Temerinu.

0
50

Nacionalni istraživačko-obrazovni centar inovacionih tehnologija – „Agrokampus“ u Temerinu, otvoren je nakon završetka rekonstrukcije i opremanja.

Za radove na ovom objektu za oglede u živinarstvu Poljoprivrednog fakulteta iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 24 miliona i 750 hiljada dinara, a sam fakultet oko 2,5 miliona.

Poslednjih godina se, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, pokazalo da je važno da država obezbedi nezavisnost i samostalnost kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, kao i o primeni savremenih tehnologija u ovoj oblasti, tako da je značaj „Agrokampusa“ još veći.

Pre ove investicije, Pokrajinska vlada i Poljoprivredni fakultet investirali su milion evra za nabavku savremenih pogonskih i priključnih mašina.

Kada je reč o nastavku ulaganja u Univerzitet u Novom Sadu, predsednik Pokrajinske vlade je najavio da će naredne godine biti projektovan Naučno-tehnološki park 2, koji će takođe biti u kampusu Univerziteta, sa površinom od preko 20.000 kvadrata, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva, a procedura će biti započeta u januaru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.