Otvoren 6. Kineski festival svetla

VIDEO K9: Sugrađani i posetioci Novog Sada i ove godine mogu da uživaju u svetlosnim instalacijama koje će u Limanskom parku biti postavljene do 25. februara.

0
33

U Novom Sadu je juče otvoren 6. Kineski festival svetla, u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i organizatora manifestacije.

Čestitajući kineskim prijateljima Novu godinu koja slavi početak Godine Zmaja i organizatorima uspešno otvaranje festivala, gradonačelnik Milan Đurić je podsetio da u Novom Sadu posluje mnogo kineskih kompanija koje rade na najvećim infrastrukturnim projektima u našem gradu.

Kineski ambasador Li Ming je naglasio da organizovanje ovakvog festivala doprinosi negovanju kulture njegove zemlje i jačanju odnosa dva naroda.

Kineski festival svetla u Limanskom parku je i ranijih godina privlačio veliku pažnju sugrađana i turista, a od 2019. godine, do sada je kroz ovu manifestaciju u Novom Sadu i Beogradu prošlo više od dva miliona posetilaca.

Slobodan Trkulja, koji dugi niz godina uspešno prezentuje kinesku kulturu u Srbiji i srpsku kulturu u Kini, na otvaranju manifestacije je naglasio da je ove godine u Novom Sadu postavljen do sada najveći Festival svetla u Srbiji. Dodao je da će lampioni biti paljeni svakog dana u 17 časova do 25. februara te podsetio da je ulaz besplatan za sve posetioce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.