Otvoren 21. Novosadski džez festival

VIDEO K9: Ljubitelji džeza u Novom Sadu imaju priliku da čuju muziku svetskih majstora, kao i da prisustvuju radionicama i izložbama, u okviru 21. Novosadskog džez festivala koji sinoć svečano otvoren u SNP-u.

95

Novosadski džez festival svečano je otvoren juče i trajaće do 16. novembra, a svi koncerti održavaju se u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Jovan Đorđević“.

Festival je otvorio bard našeg džeza 95- godišnji Vojislav Bubiša Simić, muzičar, kompozitor i dirigent, koji je evocirao uspomene na džez početke u Novom Sadu iz vremena čuvenog Big benda.

Prvo Džez veče, u okviru glavnog programa, otvorio je Aleksandar Dujuin Orchestra, sastav koji postoji već pune dve decenije i okuplja preko četrdeset umetnika različitih muzičkih orijentacija. Prve večeri nastupio je i čuveni pevač i bubnjer Jamison Ross, jedno od najaktuelnijih mladih imena u muzici.

Na sam dan početka glavnog koncertnog programa u Klubu „Tribina mladih“ KCNS održana je radionica čiji je voditelj bio Marco Pignataro, saksofonista, kompozitor i pedagog koji trenutno vodi svetski vodeći džez centar za muzičko stvaralaštvo na Muzičkom koledžu u Bostonu, dok je u SNP-u upriličena izložba džez fotografija čiji je autor Kurt Rade iz Dortmunda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.