Otvara se Štrand, ulaz besplatan do 15. maja

VIDEO K9: Kupališna sezona na Štrandu zvanično je počela danas, ali kako kažu u JKP "Gradsko zelenilo", ne i naplata karata. Završne pripreme za 107. sezonu Štranda su pri kraju, kažu za Kanal9 u ovom preduzeću.

0
1057

Za prvomajske praznike kapije najlepše peščane plaže na Dunavu su otvorene, a kafići i restorani počeli su sa radom.

Iako još nije vreme za kupanje, mnogi sugrađani za vreme praznika mogu da uživaju pored reke, a u planu je i da se javna plaža dodatno uredi.

“Ove godine nećemo dozvoljavati širenje bašta, bukvalno ni za milimetar, to su se građani sa pravom žalili i pazićemo na to da nivo buke bude u granicama dozvoljenog i da se muzika ne meša na Štrandu. To je ono što iritira posetioce i sa pravom su se bunili”, istakao je Ivan Nožinić, savetnik za medije JKP “Gradsko zelenilo”.

Nožinić kaže da je i prošle godine preduzeće kontrolisalo kafedžije, ali od ove godine će biti uključene i sve inspekcijske službe, te smatra da će kupači biti zadovoljni. I cene ulaznica neće biti promenjene.

“Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz, dnevna karta staje 50 dinara, sezonska 1.350 dinara sa izradom, za studente, đake i penzionere imamo popust. Njihove karte staju 850 dinara, plus 300 za izradu”, podsetio je Nožinić.

Kulturno-zabavni program ove godine na Štrandu biće bogat, kao i svih prethodnih godina, navodi Nožinić i kaže da zadržavaju višegodišnju koncepciju i sportskih dešavanja i takmičenja, poput takmičenja u tenisu glavom, uličnom basketu, turnir u odbojci, koncerti, pozorišne predstave, vajanje u pesku, Štrandarije, gradska biblioteka i niz drugih manifestacija.

Novina će biti uvedena jedino na samom ulasku na plažu, a radi se o tome da više neće biti kontrolora na ulizama, nego će biti postavljen automat, što će ubrzati ulaz i smanjiti broj angažovanih radnika na plaži.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.