Otpis kamata dužnicima Informatike

VIDEO K9: Savet za komunalne delatnosti na današnjoj sednici prihvatio je Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni programa poslovanja JKP "Gradsko zelenilo" za 2017. godinu. Ipak, najvažnija tačka na dnevnog reda bila je obezbeđivanje olakšica za plaćanje komunalno-stambenih usluga.

0
1246

Savet je prihvatio i uputio Skupštini Grada na razmatranje informaciju Gradske uprave za komunalne poslove u vezi sa otpisom kamata građanima koji Informatici duguju za komunalne usluge u periodu od janura 2008. zaključno sa 28. februara ove godine.

Dug prema Informatici, odnosno javnim komunalnim preduzećima je oko tri milijarde i 400 hiljada dinara. U tu sumu uračunati su i troškovi izvršenja postupka, a kamata je milijardu i 150 miliona dinara.

“Pravo na olakšice imaju svi koji plate osnovni dug i dugove izvršenja do 30. novembra 2017. godine”, istakao je Slobodan Veselinović, predsednik Saveta za komunalne delatnosti. 

Veselinović kaže da otpis kamata može biti sporna tema, ali je bitno da građani plate osnovna potraživanja preduzeća, odnosno dug i izvršenje postupka.

“Mi moramo da stimulišemo građane da plate uz neke olakšice. To je uvek sporno u ovakvim slučajevima. Jednostavno ova mera je iznuđena, mislim da je dobra i za preduzeća i građane”, naveo je Veselinović.

Članovi Saveta većinom glasova su usvojili Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti JKP “Tržnica”, kao i Izveštaj o realizaciji programa investicionih aktivnosti JKP “Parking servis”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.