Otkriveno 14 migranata na Batrovcima

VIDEO K9: Carinici na Graničnom prelazu Batrovci su juče u tri kamiona, za svega sat vremena, otkrili 14 migranata koji su pokušali ilegalno da pređu granicu ka zemljama Evropske unije.

0
349

Između 11 časova i podneva na izlazu GP Batrovci, u tovarima tri kamiona, sa makedonskim, turskim i bugarskim registracijama, na kojima su carinske plombe bile oštećene, otkriveno je ukupno 14 osoba, najverovatnije iz Avganistana, saopšteno je iz Uprave carina.

U makedonskoj hladnjači koja je prevozila nepotpune setove za dijalizu iz Makedonije u Hrvatsku, otkriveno je 7 osoba u samom dnu hladnjače, koji su, zbog niske temperature, bili u prilično lošem zdravstvenom stanju.

U turskom kamionu, koji je iz te zemlje ka Nemačkoj prevozio tehničku robu, otkrivena su 4 migranta. Plomba na ovom kamionu je takođe bila oštećena, a carinici su u tovarnom delu otkrili dva migranta koji su ležali na samom vrhu natovarene robe, a drugu dvojicu nakon detaljnog pregleda kamiona na carinskom skeneru, u kutijama sa robom.

U bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz Bugarske u Italiju prevožena najlonska folija u rolnama, pronađeno je još tri osobe koje su pokušale ilegalno da pređu državnu granicu.

Svih 14 otkrivenih migranata predati su policiji u dalju nadležnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.